.

..............................
..



.................
............
............
............
KABRİSTANLIK PROJESİ ARDINDAN
BELCETUQUE Gürbüz Yalçınkaya
........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

............

............

Kabristanlık düzenleme projesinin bittiği daha önce sitemizden duyurulmuştu. Kabristanlık için yapılan bina, alan düzenlemesi, çeşme ve musalla taşı 10.12.2008 tarihinde Milletvekilimiz Sayın Abdullah Çalışkan, Kaymakamımız Sayın A.Atakan Atasoy, Dulkadirli beldesi Belediye Başkanı Sayın Selçuk Dulkadiroğlu, Belediye Başkanımız Sayın Bilgin Dağ, eski Belediye Başkanımız Sayın Bekir Türkay ile Akçakent eşrafından yaklaşık 300 kişinin katılımı ile yapıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Kırşehir Belediye başkanlığı, Özel Kalem Müdürü Ekrem Öztürk, konuşmasında özetle; Projenin fikir olarak ortaya çıkışından, bitimine kadar geçen süreci anlatarak yapılan hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekilimiz Sayın Abdullah Çalışkan törende yaptığı konuşmada, özetle; Projeyi başlangıcından bu yana akcakent.org sitesi üzerinden takip ettiğini, gençlerin öncülüğünde Akçakent ilçesinde harekete geçirilen dayanışma duygusunun ortaya çıkardığı bu projenin önemli olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Kabristanlığa yapılan çeşme

Projeden olumlu ve olumsuz olarak akılda kalan mutlaka çok şey vardır ama beni şahsen çok duygulandıran olumlu ve hayretler içerisinde bırakan olumsuz bir kaç konuya dikkat çekmek isterim.

Olumlu yaklaşımlar;

1-Bekir Köksal, Mustafa Bülbül, İbrahim Çelebi ve Bayram Yılmaz isimli dostlarımızın, bu mezarlık ile hiçbir bağlarının olmamasına rağmen, sadece insanlık ve hayır adına emek gücü olarak çalışmaları sanırım alkışlanacak bir insani davranış şekli olsa gerek.

2-Orhan Yalçınkaya ve Tuncer Çelen isimli arkadaşların mesai saatlerinden arta kalan tüm zamanlarını, emek ve düşünce bazında aylardır bu kabristanlığa yoğunlaştırmaları, gençlik adına örnek bir davranış olarak kabullenmek gerekir.

3-Kırşehir Belediye başkanının, toplumumuz adına gösterdiği duyarlılığı da iyi okumak ve takdir etmek gerekir, çünkü sorumlu olduğu bir toplum kesimi olmadığımız aşikâr iken yardımlarını bizden esirgemedi.

4-Thamademiz Reşat Savaş’ın çok uzaklardaki tarlasındaki suyu bağışlamasını alkışlamak gerekir, takdir edersiniz ki “ sulu tarla daha değerlidir.”

5-Sitemiz olarak telefon ile ulaştığımız ve yüz yüze görüştüğümüz insanların maddi taleplerimizi anlayışla karşılamaları dayanışma duygusunun tekrar filizlendiğinin bir göstergesiydi adeta.

6-Kabristanlığa yapılan çeşmeye thamademiz Feyzullah Aytekin (MAMO) ve guaşe Perihan Aytekin'in isimlerinin verilmesi yerinde oldu, o hayatta iken köyün çeşmelerinin bakımına duyarlılık gösteren bir kaç kişiden birisi idi.

Olumsuz yaklaşımlar;

Akçakent ilçesinde yaşayan insanlarımızı birinci dereceden ilgilendiren böyle bir organizasyona katılım daha etkin ve kapsayıcı olmalıydı. Akıl vermek yerine, emek ve maddi destek sunulması konusunda duyarlılık olmalıydı. Aylarca site üzerinden çağrılara yer verildi, ne zamanki bire bir arandığında insanlar duyarlılık gösterdi ama ulaşamadığımız/ulaşmadığımız  insanlardan bir ses çıkmadı, oysa bu proje; tüm Akçakentliler için aynı mesafede duyarlılık gerektiren manevi boyutları herkes için aynı yönde olan bir projeydi.

Dikkat edilmesi gereken husus ve öneriler;

Yapılan düzenleme, alınan masa ve sandalyeler, yapılan bina çok amaçlı olarak kullanılacağından bunların korunması gerekir. Onun içindir ki belediye tarafından bir görevlinin kabristanlık için görevlendirilmesi yerinde olacaktır. Malzemelerin atıl kalmaması için, düğün, cenaze vs. için kiraya verilerek böylece elde edilecek cüzi para, bir tür amortisman (yıpranma payı) gideri olarak kullanılabilir veya kurulacak dernek uhdesinde bu malzemeler değerlendirilebilir. Yoksa yapılan yeni şeyleri muhafaza etmek zordur. Bizim şimdiden Akçakent için, bir kültür yardımlaşma ve dayanışma derneğini kurmayı konuşmamız gerekir, gençlerimizin bu projeyi konuşmaya başlamaları, bitirmelerinin yarısıdır. Evet, genç arkadaşlar…Hazır önümüzde yerel seçim var iken, adaylarınızdan bu proje için destek isteyin. Böyle bir dernek sizi birbirinize yaklaştırır, birbirinizi anlamanızı sağlar, atıl durumda bulunan kütüphaneyi de, inanıyorum ki kaymakamımızın oluruyla bu derneğe taşıyıp, kahve köşelerinden daha güzel bir ortamda Akçakent sorunları üzerine kafa yorarsınız.

Sevgi ve sağlıcakla…

............

BELCETUQUE Gürbüz Yalçınkaya'nın Diğer Makaleleri >>>

............


............

.................