23 Temmuz 2010

CircassianCenter / Haber Merkezi

 
 
Asya ekonomileri seneye hız kesecek

Asya Kalkınma Bankası, Doğu Asya ekonomilerinde büyümenin yavaşlayacağı öngörüsünde bulundu.

SİNGAPUR - Asya Kalkınma Bankası (ADB), Doğu Asya ekonomilerinde büyümenin, bölge genelinde teşvik harcamalarının kaldırılması ve Çin'de parasal sıkılaştırmanın etkilerine bağlı olarak gelecek yıl yavaşlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

Merkezi Filipinlerin başkenti Manila'da bulunan Asya Kalkınma Bankası, Japonya hariç Doğu ve Güneydoğu Asya ekonomilerinde 2010 yılı için büyüme tahminini yüzde 7,7'den yüzde 8,1'e çıkardı. ADB, 2011 yılı için söz konusu bölgede yüzde 7,2 büyüme beklediğini belirtti.

Banka, Çin için bu yılki büyüme beklentisini yüzde 9,6 olarak korurken, 2011 yılı için beklentisini ise yüzde 9,1 olarak ifade etti.

Japonya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8, gelecek yıl ise yüzde 1,4 büyüyeceğini öngören banka, yaptığı tahminler için en önemli riskler arasında Avrupa'daki finansal krizi ve gelişmiş ekonomilerdeki güçsüz toparlanmayı gösterdi.
 
 
Key ödemeleri sorgulama 2010 yeni listeler açıklandı

Key ödemeleri sorgulama yaptıktan sonra isminiz çıkmadı mı? Key ödemeleri sorgulamada paralarını alamayanlar ne yapacak? 2010 Key ödemeleri sorgulama panel

Key ödemeleri sorgulama yaptıktan sonra isminiz çıkmadı mı? Key ödemeleri sorgulamada paralarını alamayanlar ne yapacak? 2010 Key ödemeleri sorgulama paneli ve Key ödeme listesine baktınız mı?

Key ödemeleri sorgulama adresi nedir?

Key ödemeleri sorgulamasında isminiz çıkmadı mı? Key ödemeleri sorgulama paneli ve Key ödemeleri 2010 listesi açıklandı.122 bin kişinin aldığı Key ödemeleri listesinde adınız var mı yok mu? Key ödemeleri sorgulama ekranından T.C kimlik no ile öğrenebilir Key ödemeleri hakkında bilgi edinebilir Key ödemeleri sorgulama adresinden işlem yapabilirsiniz.

2010 Key ödemeleri KEY ödemeleri sorgulama adresi : http://www.keyodemeleri.com

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY Birimi'nin, ilgili kurumlardan gönderilen belgeler doğrultusunda KEY anapara ve nema hesaplaması yaptığını belirterek, ''Bu listelerin hala hatalı olduğunu düşünenler, kendi kurumlarına başvurup gönderilen belgeler baksın'' diye konuştu.
 
 
Gelibolu Rus Anıtında Tören

Çanakkale'de 1917-1918 yıllarında Rusya'daki devrimden kaçarak Gelibolu'ya yerleştirilen ve zamanla burada hayatını kaybeden 25 bin Beyaz Rus'un anısına 2008 yılında dikilen anıtta tören düzenlendi.

Gelibolu'daki törene, Rusya Milli Şeref Vakfı Onursal Konseyi Başkanı Vladimir Yakunin, İstanbul Başkonsolosu Aleksey Yerkov, Batı Avrupa ve Geneva Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu His Eminence Mihail'in de aralarında bulunduğu 350 Rus katıldı. Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar da törende yer aldı.

Rus anıtına çelenklerinin konulmasının ardından İstiklal Marşı ve Rus Milli Marşının okunmasıyla başlayan tören, Batı Avrupa ve Geneva Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu His Eminence Mihail'in ayini ile devam etti. Rusya Milli Şeref Vakfı Onursal Konseyi Başkanı Vladimir Yakunin yaptığı konuşmada, yıllar sonra Gelibolu'da olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yakunin, "Umuyorum iki ülke halkının birlikte paylaşılmış ortak kültür yaşamı nedeniyle kuracağı sıcak iletişimler dünya barışının temelinde de bir anıt gibi yükselecektir. İki halk yüzyılın bu zor koşullarında birbirlerine destek olmuş ve güçlü bir bağ kurmuşlardır. İşte biz de bu bağın devamı için bu güzel ve dost yerdeyiz" dedi.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise, "Gelibolu halkı ülkelerinden kopup gelen bu insanlara kucağını açmış, yaralarını sarmış, ekmeğini, aşını paylaşmış, barınmaları için ibadethane kapılarını açmış, evlerini vermiştir. İki ülke halkının kültür miraslarını gelecek kuşaklara aktarma çabaları sonuç vermiş, yıkılan ve yok olan Rus Anıtı belediye başkanlığımızca tahsis edilen yerde aslına sadık kalınarak yeniden inşa edilmiştir. Dünyada barışın büyük özlem olduğu bir dönemde böyle bir anıtın açılışı hiç kuşkusuz herkes için önemlidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından aynı yerde bulunan müze ziyaret edildi. Daha sonra ise Atatürk Meydanı'nda Rus müzik grubu bir konser verdi, folklor gösterileri sergilendi.
 
 
Rusya silah ihracında rekora koşuyor; 2010'da 9 milyar Dolar

Dünyanın silah ihracatı yapan sayılı ülkelerinden olan Rusya 2010'da yeni bir rekora imza atıyor. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından her geçen gün silah ihracatını geliştiren Rusya, 2010'da 9 milyar dolardan fazla silah ihracatı gerçekleştirecek.

İnterfax'ın haberine göre Rusya Federal Askeri ve Teknik Şirketi başkan yardımcısı Aleksander Fomin 2010'da yeni bir rekor kırılacağını ve ihracatın 9 milyar doları aşacağını açıkladı. İngiltere'de düzenlenen havacılık fuarında konuşan Fomin, "Yılın ilk yarısını değerlendirdiğimizde her şey iyi gidiyor. Yeni bir rekor mümkün." dedi.

Rusya geçen yıl 8,5 milyar dolarlık ihracat rakamı ile krize rağmen rekor kırmıştı. Rusya'nın 2010 projeksiyonlarında 40 adet Su-27-30 Flanker ailesinden savaş uçağı satışını gerçekleştirmek var. Rusya son olarak Hindistan'la 16 adet MiG-29K savaş uçağı satışı ile ilgili anlaşma sağlamak üzere. Rusya Hindistan'a daha önce imzalanan anlaşma çerçevesinde Mi-17V-5 helikopterlerinin sevkıyatına da başlıyor.

Washington'un karşı cephesinde yer alan Latin Amerika ülkelerinden petrol zengini Venezüella da Rusya'nın önemli müşterileri arasında yer alıyor. 2009'da Rusya'dan 2,2 milyar dolar borç alan Venezüella yeni silah alımları yaptı. Rusya Venezüella için 92 adet T-72M1M tankının modernizasyonunu gerçekleştiriyor.

Savaş uçakları, denizaltılar, savaş gemileri, tanklar, zırhlı araçlar, makineli tüfekler ve her türlü askeri malzeme satışı gerçekleştiren Rusya son olarak da İskender füzelerinin satışı ile ilgili çalışmalar başlattı. Rusya'nın tek silah ihraç firması Rosoboronexport, 280 kilometrede etkili olan ve 400 kilogramlık başlık taşıyabilen İskender-M'ler için pazar araştırması yapıyor. Rusya'nın müşterileri arasında Çin, Hindistan, Latin Amerika ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri yer alıyor.
 
 
CHP nükleere de karşı; Rusya ile imzalanan ve meclisin onayladığı anlaşmayı anayasa mahkemesine götürüyor

CHP yine iptal davası açmaya hazırlanıyor. CHP, Nükleer Santral Yasası'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitme kararı aldı.

CHP, iki yasanın bazı hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak.

Partinin bugün yapılan kapalı grup toplantısında, başvurular için milletvekillerinden imza toplandı.

Alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığının yeniden yapılandırılmasını öngören ''Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'' ile Akkuyu'da nükleer güç santrali kurulmasını öngören ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyetinde Akkuyu Sahasında Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun''un bazı hükümlerinin iptali istenecek.

Dışişleri Bakanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un ''büyükelçilerin, görev yaptıkları ülkelerde devleti, Cumhurbaşkanını ve hükümeti temsil edeceğine'' ilişkin hükme ''hükümeti temsil'' yönünden itiraz edilecek ve iptali istenecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile anlaşma konusunda ise ''bir ihale anlaşmasının'' Anayasa'nın 90. maddesinin uluslararası anlaşmalara verdiği üstün statüden yararlanmak için uluslararası anlaşma haline getirilerek denetim dışı bırakıldığı iddia edilecek. Bunun hukuk devletine, idarenin tüm yargı ve işlemlerinin yargı denetimine tabi olması ilkesine aykırılık teşkil ettiği savunulacak.
 
 
Dünyanın en yaşlı insanı Gürcü Hviçava nine 130 yaşında

Gürcistan'da yaşayan bir bayan dünyanın en yaşlı kadını olduğunu iddia ederek yaşının 130 olduğunu öne sürdü.

Dünyanın en yaşlı insanı olma iddiasında bulunan ve 130 yaşında olduğunu belirten Antisa Hviçava doğum belgesini kaybettiği için dünyanın en yaşlı insanından 16 yaş daha ihtiyar olduğunu ispatlayamıyor.

Günün büyük bölümünü yatakta geçirmesine rağmen Antis nine sıkılmıyor. Çünkü Antisa ninenin 10 torunu, 11 torunlarının çocukları ve üç de torunlarının torunları onu yıl boyunca ziyaret ederek eğlendiriyor.

Kendini zayıf hissetiğini fakat sürekli yatakta kalmak istemediğini belirten Antisa nine, “Zamanında çok çalıştım. Tarlamız var orada çok çalışmıştım. Kocam vefat etmişti ve çocuklarımı tek başıma büyütmek zorundaydım” diye konuştu.

Antisa ninenin torunları yaşına rağmen çok iyi duyduğunu ve gözlerinin iyi gördüğünü belirtiyor. Ayrıca Antisa nine her zaman tavla oynamayı seviyordu, ve hala da oynamayı seviyor.

Antisa ninenin oğlu Mihail annesinin sürekli çalıştığını belirterek, “Annem savaş zamanında bile çok çalışıyordu, Hiçbir zaman kolay ve komforlu hayatı olmamıştır” dedi.

Mihail, Antisa ninenin üç oğlundan sağ kalan tek oğlu. Antisa Mihail'i 60 yaşındayken doğurduğunu iddia ederken diğer iki oğlunun 1940'lı yıllarda öldüğünü belirtiyor.

Gürcistan'ın yüksek dağlarında yaşayan insanlar için 90 yıla kadar yaşamak da fazla sayılmamasına rağmen, 130 yıl burası için bile özel bir olay olarak görülüyor.

Antisa ninenin sırrı kırsal yaşamda, bölgede yaşayan insanların genetik özelliklerinde, Ya da karışmış belgelerde saklı olabilir. Öte yandan her üç neden uzun yıllar boyunca sağlıklı yaşama yol açan sebep de olabiliyor.

Akrabalar Antisa'nın eskiden sigara içtiğini, et yemediğini, ve arasa sıra içki aldığını belirtiyor. Antisa nine hayatı boyunca hep doğduğu köyde yaşadı, eğitm almadı ve okuma-yazma bilmiyor.

Antisa ninenin pasaportunda 1880 yılında doğduğu belirtiliyor, ancak doğum belgesi olmadan pasaport ispat niteliğini taşıyamıyor. Ancak diğer belgeler ve komşuların şahitlikleri Antisa ninenin bir asırdan daha yaşlı olduğunu ispatlar niteliğinde.

Sivil Kayıt Ajansı çalışanı Georgi Vaşadze de ellerinde Antisa Hviçava'nın eski Sovyetler Birliği pasaportunu aldığı anda doldurulan kayıt formunun olduğunu belirtti. Vaşadze, “1979 yılında hazırlanan 'Form-1' adı verilen kayıt formuda Antisa Hviçava 1880 yılında doğdu söyleniyor. Umarım zamanla konuyu açığa kavuşturarak ve ispat niteliği taşıyacak daha çok belge bulabiliriz” şeklinde konuştu.
 
 
Medvedev bu kez polisleri twitter'dan uyardı; sistem gevşeyince vidaları sıkıştırmak gerekiyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev bugünkü twitter'lerinde Rusya İçişler Bakanlığı'nda yapılacak reformlara değinerek yeniliklerin dürüst polisleri olumlu açıdan etkileyeceğini belirtti.

Medvedev bugün Rusya polisinin çalışmalarını düzenleyen 5 kanun tasarısını onayladı. Kanun tasarılarının mevcut mevzuatı geliştirdiğini belirten Medvedev aynı zamanda yeni polis memurlarına yönelik gereksinimlerinin sertleştirdiğini ve eski problemlerin ortaya çıkmaması için önleyici nitelik taşıyacağını belirtti.

Konu ile ilgili daha sonra twitter'de de yazı yazan Medvedev şu ifadelere yer verdi: “Vidaları sıkıştırmak belki iyi bir şey değildir. Ancak sistem yanlış ilerlediği anda bu çare iyi gelebiliyor. Bugün imzaladığım beş kanun tasarısı çok sert ve İçişler Bakanlığı'na karşı talepler sıkılaştırılıyor. Fakat bununla birlikte profesyonel ve adanmış memurlar tüm garantilere sahip olacaklar”

Temmuz'un başlarında aynı konu üzerinde açıklamalarda bulunan Medvedev yapılacak değişiklikler sayesinde polis saflarında ruşvetle mücadeleye ve konumunu kötüye kullanarak insan haklarının ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinin önleneceğini belirtmişti.

2009'da polislerin kamuoyunda çok ses getiren suçlara karışması Medvedev'in 17 polis generalini görevden almasını ve ardından reform çalışmalarını başlatmasına yol açmıştı. Rusya lideri Şubat'ın ortasında polis teşkilatı üst düzey görevlileri ile gerçekleştirdiği toplantıda merkezde görevli polis sayısının da kısa sürede 19 bin 970'den 10 bine düşürülmesini istemişti.

Merkel hamburgeri Obama'dan daha çok seviyormuş

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev meslektaşı ABD Devlet Başkanı Barack Obama'dan örnek alarak bir çok konu ile ilişkin açıklamalarını twitter aracılığıyla yapıyor. Yazılarında ara-sıra espirili tarzıyla dikkat çeken Medvedev Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüşmesinde twitter'inde "Merkel bana hamburgerleri çok sevdiğini itiraf etti. Hatta bizden, benden ve Obama'dan daha fazla sevdiğini söyledi)" ifadelerine yer verdi. Medvedev cümlenin sonunda espri yaptığını ifade eden ')' gülümseme ifadesini koymayı da ihmal etmedi.

Çakma Medvedev twit'lemeye devam ediyor

Bu arada https://twitter.com/KremlinRussia adresinden yazı yazan Medvedev'in ardından twitter'de benzer, ancak tek harf değişikliğiyle 'KermlinRussia' adlı yazar da ortaya çıktı. Medvedev'in tüm yazdığı twitleri espritüel tarza çeviren yazar mesala Devlet Başkanı'nın “Rusya ile ABD'nin milli güvenliğinin temelinde silah ya da ispiyonculuk oyunlarının değil, iç istikrarın gelişmesinin önemli rol oynadığını anlamış olmaları çok önemli” şeklindeki mesajını şöyle değiştirdi: “Rusya ile ABD'nin milli güvenliğinin temelinde silah ya da ispiyonculuk oyunlarının değil, İsviçre Bankaları'nda hesaplarının olmasının önemli rol oynadığını anlamaları çok önemli.”