...................
...................
KEFKEN ANIT PROJESİ İÇİN GELEN ELEŞTİRİLER  -5

CircassianCanada

                         
...................
 
...................
Fuat Aydemir
16.06.2006 16:05:38
Merhaba,

Sayın Apsilmanra (ya da senin deyiminle provokatör).

Kardeşim dürüstçe baklayı çıkar ağzından işte. Burada din propagandası yapmaya gelmişsin. Yaptın yeter, çek git işte.

Seni adam yerine koymadıklarından şikayetçisin bu sitenin anladığım kadar ile. Zaten bu site bu nedenle iş yapanlar sitesine dönüşüyor ya. Bak sen bu fikirlerini seni daha ciddiye alacak yerlerde söyle, yaz. Bu sitede herkesin tek ortak paydası var. O da din değil, Çerkes olmak, demokrat olmak.

Sınırlarımızı ne kadar zorlasan da provokatörlüğün burada işe yaramıyor.

CC emekçilerine saygı ve selamlar...

Not: Bu arada şu nickle yazma olayının kaldırılması için CC yetkilileri bir kez daha düşünebilirler mi? Zira inanın geleneğimize de yakışmıyor.

Kıp Fuat Aydemir
 
Tremko
16.06.2006 16:53:55
Bu kadar düşmanca ifadeleri görünce afalladım.

Demek bir avuç Adige diasporası diğer bir avuç Kafkas diasporasını kendi potasında eritmeye çalışıyor. Bende Adigeleri nesli tükenmekte olan kelaynaklara benzetiyordum. Meğerse bunlar bir atmacaymış-şahinmiş hatta ormanın kralı aslanmış.

Kıt bilgimle bugüne kadar Abhazları da Osetleri de Adigelerle beraber Çerkes şemsiyesi altında telakki etmişim. Akraba görmüşüm. Halt etmişim galiba.

Bir Adige aynı zamanda bir Abhaz bir Oset bir Çeçen gibi hissetmiyorsa kendini, bir Abhaz Adige bayrağının altında rahatsız oluyorsa nasıl olacak bu işler? Adamlar zamanında Avrupa'dan devşirme çocuk getirmiş, şimdi çocukları Türkoğlu Türk'üz diye ortalıkta dolaşıyor.

Ben Türküm demek Türk sayılmak için yeter koşul. Sen bir avuç Kafkasyalı hala Abhazlığın Adigeliğin Çeçenliğin peşinde koştur dur bakalım nereye kadar?

Birileri çıkmış bir proje atmış ortaya. Adige olması Çeçen olması neyi değiştirir. Sende git bir Adige mezarlığını düzenle Allah için, ortaya da bi tane Abhaz, Çeçen bayrağı dik. Zerre kadar rahatsız olursam namerdim. Neden, çünkü seni kendim gibi görüyorum. Bir Adige olarak Çeçen'inde Abhaz'ında arasında asimile olmaya hazırım. Dikkat et Türk'ün, Rus'un demiyorum. Ya sen? Sadece Abhazya kadar mı yüreğinde Kafkasya taşıyorsun? Nedir bu çekememezlik, art niyet, dini ayrım vesaire?

Sen yine bildiğin yolda gitmeye devam et. Vardığın yer o çok bahsettiğin Kafkasyalılık (Çerkeslik değil aman ha) ruhuna ne derece yakın düşecek onu da zaman gösterir sana.

Bu arada bir katılımcının mezarın düzenlenmesi için Rusya'dan yardım bile istenebilir şeklinde ki fikrine ise söyleyecek laf bulamıyorum. Şaka gibi :(
 
Nevzat Tarakçı
16.06.2006 17:09:13
Değerli katılımcılar,

“Dünyada kusursuz iki insan vardır; biri ölmüştür, diğeri ise doğmamıştır.”

Sitemizde çok yönlü yoğun bir çaba görüyorum.
Elbette bu eşsiz zengin kültürün yaşatılması içindir bütün çabalar.
Fikirlerin oluşması, yüreklerin birleşmesi içindir bu gayretler.

Allah aşkına, kültürümü seviyorum diyen herkes, kendisiyle barışık her fert, komplekssiz ve kaprissiz her birey, samimi duygularla toplumunun yürek atışına katılan herkesi alkışlamak onları kutlamak durumunda değil mi?
Bu değil mi İnsan olmanın gereği de?

Doğrudur, “ Kendi gönlünde kış yaşayanlar, dışarıdaki baharı hissedemezler!”

Düşünen, hisseden, toplumu için projeler üreten insanlara; önerileri, uyarıları, en önemlisi samimiyet ve heyecanlarından dolayı teşekkür etmek, minnettar olmak gerekmez mi?

Binler defa yaşasın, sağ olsun, toplumum, kültürüm, daha doğrusu insanlık için tek bir çivi çakan herkes!

Ne kadar farklı düşünürsek düşünelim, aynı kültürün aynı bilincin insanları değil miyiz?

Neyi paylaşamıyoruz?
Neden kırıcı oluyoruz?
Neden yıkıcı oluyoruz?
Neden birbirimizi üzüyoruz?
Neden birbirimize saldırıyoruz?
Bu negatiflikle, bu uyumsuzlukla kime hizmet ediyoruz?

Niye yakıştırıyoruz bu bencilliği bu yıkıcılığı kendimize?

Varken hoşgörü,
Varken tevazu,
Varken kırmadan, dökmeden kardeşçe uyarmak…
Konuşarak anlaşmak, uyum içerisinde kaynaşmak, mutlu, huzurlu yaşamak…

Neden çoğu kez bülbül seslerini bastırıyor karga sesleri?

Gelin lütfen, biraz daha sağduyulu, daha hoşgörülü daha yapıcı olalım. Daha ufuklu düşünelim.

Bizim kavgaya vaktimiz yok, onu yapan etrafımızda çok kişi var zaten !

Doğruların, samimilerin yanında olalım her daim!

Biz her şeye rağmen tutuşalım ellerimizi,
birleştirelim gönüllerimizi!

İnanın yapacak çok işimiz var.


Tüm katılımcılara selam ve sevgilerimi sunuyorum.
 
A.pşaşe
16.06.2006 17:37:35
Maf ,

Biz insanlar arasında ayrım yapmayacak kadar güzel yürekli insanlar olduğumuzu biliyorum böyle tanıyorum bizi. Sadece dışı güzel değil yüreği güzel, dili güzel adetleri güzel insanlarız. Bunu kimse inkar edemez.

Ancak ''Çerkes'' sözünü duyduğumuzda yüreğimiz bir başka atar bunu da biliyorum.

Ancak son günlerde öğrendim ki, biz kendi içimizde birbirimize hiç düşünmeden bizim için yaptığımız işlerde bile tehditvari konuşabilir, kalpleri kırabilir, yapılacak işlerin önüne geçebilir ket vurabilir bize en çok zararı biz kendimiz verebilirmişiz çok acı ama gerçek buymuş hakikaten.

Saygılarımla
 
Apsilmanra
16.06.2006 18:47:03
Bir sabah uyandık ve baktık ki, artık Kafkasyalı değil Kuzey Kafkasyalı olmuşuz. Kültürümüz de Kuzey Kafkasya Kültürü.

Kafkasyalılık da Azerilere ve Ermenilere kalmış. Eh ne yapalım, sonuçta Kuzey Kafkasyalılık da Kafkasyalılıktır diyerek kaderimize razı olup, elimizdekiyle yetinmeye çalıştık uzun süre.

Sonra, bir başka sabah uyandığımızda, Kuzey Kafkasyalılığımızın da uçup gittiğini, artık Kuzey Batı Kafkasyalı olduğumuzu öğreniverdik. Eh buna da şükür, Kafkasyalılığımız, "Kuzey Batı Kafkasyalılık" da olsa, "ucundan accık" da olsa sürüyor, diyerek yolumuza devam ettik. Veee,

Ve dün sabah uyandığımızda gördük ki; biz Kafkasyalı falan değilmişiz. Biz Adige imişiz...

Adigeliğimizin vatana millete ve insanlığa hayır getirmesini dilerim. Son anda aldığım bir haberi buradan sizlerle paylaşmak istiyorum:

Yarın sabah uyandığımızda da, "Güney Rusyalı" olacağımızı söylediler...
 
Ğış Mehmet Demircan
16.06.2006 19:41:46
Sayın Absılmanra siz uyumaya devam edin ozaman hiç uyanmayın.

Uyurken güzel rüyalar falan görürsünüz belki. Verdiğiniz bu cevaplara verecek başka cevap bulamıyorun çünkü.
 
Tamer
16.06.2006 21:52:24
Sayın Tarakçı dileklerinize katılmamak mümkün değil.

Birliktelik paylaşımla olur. İzin vermiyorlarsa ısrara hiç gerek yok. Mezarlıkta problem çıkaran her yerde problem çıkarmaz mı, dedikleri gibi.

Adigeler birlik olacağız, dini siyasi görüşü hiç önemli değil. Önyargı yok, koşullu sevgi, saygı değil. Koşulsuz önyargısız birliktelik dedikleri gibi biz bize olmalı dernekte mezarlıkta ayrım yapanlara komşuluktan öteye gitmeyelim desem hatamı olur?

Saygılarımla...
 
Tamer
16.06.2006 21:53:09
Sayın Kuban.

Özverinize, azminize, sabrınıza, açıkyürekliliğinize, emeklerinize nasıl teşekkür edilir bilemiyorum. İyi ki varsınız. Sağolun. Varolun ve lütfen devam edin.

Saygılarımla...
 
İbrahim Tadik
17.06.2006 00:39:25
Yav kardeşim sen kime masal anlatıyorsun. O projeyi hazırlayanlar zaten Hıristiyan misyonerleri başka ne beklenebilir ki?
 
İbrahim Tadik
17.06.2006 00:45:42
Sen öyle zannet. Kim iyi niyetli, kim dürüst. Kendinize gelin.
 
Adigem
17.06.2006 01:11:38
Sende onlara benzedin Babugoylü. Bbu sitenin amacı düpedüz Hıristiyanlık propagandası yapmaktır tamam mı? Festivalinizde yaklaştı. Unutma haaa...
 
Musa Ademey
17.06.2006 02:00:31
Sayın Kuban Paul Seauhmann,

Size en derin saygılarımı sunuyorum. Sitenin en sık gelen ziyaretçilerinden biriyim. Siteye ve size olan sevgim kat be kat arttı. Bu güne kadar sizi ve siteyi eleştirenler ve “din kaldırılsın” diyenler dilerim buradan cesaret edemezlerse de özelinizden size bu davranışınızdan dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmezler. Hani derlerdi ya hep "din kalksın bizi bölüyor" diye. İşte kalktı buyursunlar da birlik olalım. Ben şahsım adına sizi sanaldan da olsa tanımaktan onur duydum. Her zaman yanınızdayım.

Sayın Jibge-Sible, asil bir davranış örneği sergileyip, önce siz kendinizi tanıtarak konuya giriş yapıp karşınızdaki kişiyi tanımanız gerekmez miydi? Kuban bey kendini tanıttı, sizde sözünüzün adamı olup projeye katılacak mısınız?

Diyaloga girmemiz mümkün değil diyorsunuz. İyide zaten diyaloga girmiyorsunuz. Siz kimsiniz, kim olarak diyalog başlatmak istediniz anlamış değilim.

Gerçekten çok merak ettim ne kadar sözünüzün sahibisiniz bilmek isterim. Mezarlık, dil, kültür, xhabze derken bu sitede son derece faydalı konular işlendi. Bunları görmeden sadece bu hizmeti sunan kişilerden biri olan ve bizim için tahmin edemeyeceğiniz kadar değerli olan Kuban beyi neden sorgulamak istediniz?

Bizlerde sizden esinlenerek diyoruz ki Jibge-Sible “ Kimdir, nerelidir, kime hizmet eder, bir bilelim” Buyurun o asaleti sizde sergileyin. Sonrasında bizde size teşekkür edelim.

Saygılarımla.
 
Tamer
17.06.2006 09:39:28
Sayın İbrahim,

Beni buraya bağlayan sadece Adigelik. Burada yapılanlar da kasıt arayanlarda kasıt aramam doğaldır. Masalı çocuklara anlatırım. Sizi tanımıyorum o yüzden size anlattıklarım duygularımdır. Asla karşılıklı atışmaya girmek istemem. Ama belirteyim biz ne Hz İbrahim dönemindeki insanlarız. Ne de misyoner peşinde koşan manevi boşluğu olan insanlarız. İyiyi kötüyü ayırabilecek durumdayız şükür.

Her zaman her işin altında komplo arayanlar ALLAH rızası için delil gösterin. Kimliğini görüşünü inancını açık açık söyleyen dürüst insanlardan neden önyargılı yaklaşayım? Niye bu duruma düştük, belli. Bu günkü durumun başka başka versiyonları ne zaman bir birliktelik sağlanmaya başlansa uygulamaya sokuldu, sokulmaya devam edecektir.

Festivali de hatırlattınız sağolun varolun, köyümü bilen kardeş. (İnancındaki farklılığı misyoner olarak delil olarak kabul etmem) ''ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol'' sözünden çıkarak olduğu gibi görünene saygım sonsuzdur.

Saygılarımla.
 
A.pşaşe (Tremko)
17.06.2006 09:58:57
Maf,

Birileri çıkmış bir proje atmış ortaya. Adige olması Çeçen olması neyi değiştirir? Sende git bir Adige mezarlığını düzenle Allah için, ortaya da bir tane Abhaz, Çeçen bayrağı dik. Zerre kadar rahatsız olursam namerdim. Neden, çünkü seni kendim gibi görüyorum. Bir Adige olarak Çeçen'inde Abhaz'ında arasında asimile olmaya hazırım. Dikkat et Türk'ün, Rus'un demiyorum. Ya sen? Sadece Abhazya kadar mı yüreğinde Kafkasya taşıyorsun? Nedir bu çekememezlik, art niyet, dini ayrım vesaire?

Sen yine bildiğin yolda gitmeye devam et. Vardığın yer o çok bahsettiğin Kafkasyalılık (Çerkeslik değil aman ha) ruhuna ne derece yakın düşecek onu da zaman gösterir sana Sayın ''TREMKO''dan alıntıdır öyle güzel dillendirmiş ki, duygularımızı ellerine klavyesine sağlık teşekkürler.

Saygıyla, hoşçakalın.
 
Hajkasım Erdoğan
17.06.2006 10:40:25
Çerkes değillermiş. Bastıra, bastıra Çerkes olmadığını söyleyen şahıslar; düğünlerimizde de Çerkes olmadığınızı kabul edin o zaman. Uzaktan mızıka sesi duyduğunuz zaman, davetsiz arabalara doluşur gelirsiniz. En iyi şekilde ağırlanmayı, gözünüze kestirdiğinize kaşen olmayı, en iyi şekilde hizmet istersiniz. Yapılan tüm hizmetlere rağmen, hiçbir şeyi beğenmezsiniz. Çerkesliğimizi, bu nasıl Çerkeslik diye eleştirirsiniz. İşinize gelince iyi Çerkes oluyorsunuz ya, hemde kusursuz Çerkes.

Üstüne üstlük; kavga çıkarıp, yaşlı genç demeden hakaretler yağdırır çıkar gidersiniz. Sırf insanları kışkırtmak için, Ramazan ayında elinizde içki şişeleri ile komşu köyleri gezersiniz, traktör üzerinde, burada da başımıza müslüman kesilirsiniz. Bir zatı muhteremde Babıgueyliye, Hıristiyan olmuşsunuz diyor. Gel birader Babıguey'de Müslümanlık nasıl yaşanıyor gözlerinle gör, hayal bile edemezsin. Bu yazdıklarım sadece işine geldiği zaman Çerkes olanlar içindir. Diğer tüm katılımcıların, affını istiyorum, sabrında bir sınırı vardır, sınır çoktan aşıldı.

Bakalım işine geldiği zaman Çerkes olanlar kimlermiş. Bekliyorum yorumlarınızı...
 
Semra Ademey
17.06.2006 11:19:56
Fesapşh,

Değerli arkadaşlar İftira atmak insanlığa, boş verin insanlığı müslümanlığa sığar mı? Siz nasıl müslümansınız? Projeyi hazırlayanların listesine bir bakın. Bizlere iftira ediyorsunuz. Şimdi bizim Allah'tan bu üzüntümüze karşılık bir dilekte bulunma hakkımız var ise sizin için ne dileyebiliriz.?:))))

Ne kadar anlamsız düşünceler ortaya atıyorsunuz. Sanırım bunları yazanların yaşı çok küçük. Öyle anlamsız ki cevap versem mi vermesem mi diye düşünüyor insan.

Burada Nickle yazan arkadaşlardan, özellikle Abhaz olanlardan isimlerini ortaya koymalarını önemle rica ediyorum. Bende yarı Abhaz olarak sizlerin burada yazdığınız bir çok şeyden rahatsız oldum ve sizleri çok açık net bilgilendirmek istiyorum. Ama muhatap olacağım kişi kim bilmem lazım. Duvara konuşur gibi Abhaz mı değil mi bilmediğim biri ile de ne konuşacağım? Amacınız gerçekten bilgilenmek öğrenmek anlamak ise ben varım buyurun sizde olun.

Tham Figapsou.
 
Hajkasım Erdoğan
17.06.2006 13:33:49
Sayın Tremko

Sizinle aynı duyguları paylaşıyorum, halt etmediğimiz kanaatindeyim. Burada güya yorum yapan iki kişinin yüzünden, bazen bende halt etme Erdoğan, dediğim zamanlar olmuyor değil ama kendimi şöyle teselli ediyorum. Bunlar zaten bizden değil (bu iki kişi) bunlar olsa olsa, bizi parçalamaya uğraşan provokatörlerdir, diyorum ve rahatlıyorum.

Bunların inadına Abazalarada, Çeçenlerede, bağlılığım kat kat artıyor, bu yazımı bitirdikten sonra, Şark odamda asılı duran rahmetli Dudayev'in, resminin altına oturup, karşımdaki Şeyh Şamil'in resminin yanında asılı duran el kadar Abhaz bayrağına bakarak çayımı içeceğim zevkle.

Bu iki kişiye uyarak yıllardır, zevkle izlediğim bu tabloyu bozarak o resimleri ve bayrağı kaldırmayacağım. Kaldırırsam, işte o zaman halt etmiş olurum...

Adıgem...

Merak ettim sen nerelisin? Eğer bir mahsuru yoksa köyünü ve sülale ismini bir yazabilir misin? Babıguey'i bildiğine göre bizim taraftansın...
 
Guğoj Sami
17.06.2006 23:07:08
Suhumi nick'le yazan arkadaş,

Sen mi temsil ediyorsun Abhazlığı. Konuyu Kefken'den getirdiğin nokta çok ilginç. Şahsım her türlü eleştiriye, eğer gerçekten yol göstermek veya uyarmak için yazılmışsa, açığım saygı duyarım.

Not: Bu tür hassas konularda nick kullanımı kabul edilmemeli, kişi kendini tanıtmalıdır görüşündeyim.

Son söz: Hiçbir şey yapmayan hata yapmaz.

Saygılarımla
 
Guğoj Sami
17.06.2006 23:18:12
Sayın Tadik,

Arada sizi unuttuk. İddianız yenilir, yutulur cinsten değil.

Kurul kararının altındaki imzaları kime sorsanız kim olduğumuzu öğrenirsiniz.

İddialarınızı kanıtlarsanız yanınızda yer alacağım.

G.S.KORKUT
 
Adigem
17.06.2006 23:37:55
Sen nerelisin bilmiyorum ama benim Babugoyu bilmem kadar normal bir şey olamaz. Aslında bunun bir önemi yok. Nereli olursam olayım ama bazı gerçekleri görebiliyorum. Şunu söylemek isterim güzel kardeşim. "Her gördüğün insan insandır, insanı da tanıtan zamandır" umarım bir gün karşılaşırız

Saygılarımla.
 
Guğoj Sami (Jineps'e Teşekkür)
18.06.2006 00:27:17
Jineps Gazetesine Teşekkür,

Son sayısında Kefken'le ilgili ayırdığı köşe ve neler yapılabilir önerilerinde yapıcı tutumundan dolayı Jineps'e teşekkürler.

Örnek bir davranış sergileyen Jineps'e inşallah daha iyi bir organizasyonda beraber olmak dileğiyle, başarılar.
 
Almasti
18.06.2006 02:31:30
Abzeyaraze,

Apsuwa genç arkadaşların konuya olan duyarlılıklarını bu şekilde göstermeleri Apsuwa tarzına uymadı. Daha önce yine sanal ortamda , üniversite öğrencisi (Ülkücü )olduğunu iddia eden birinin Çerkeslerle ilgili provokatif yazısını okuyup ona karşı olan tepkisel girişimleri hatırlıyorum.

Konu burada hiç de Çerkeslik-Abhazlık olmamıştı. Şimdi ne oldu da o yazıda ki tarzı andırırcasına kendi içimizdeki farklı inanışta olan insanlarımıza, kendilerini mezarlığın bekçisi rolüne kaptırıp (Amerika'dan Çerkes-Hıristiyan misyonerler gelip Apsuwa mezarlığını istedikleri gibi restore edecekler. Aman fırsat vermeyelim! mantığıyla) müdahale edilmeye çalışılıyor.

Anlaşılıyor ki, o bölgede yasayan genç Apsuwa arkadaşlar oturup Apsuwa tarzı ile Ahtarpalarını (varsa) önlerine koyup, kendi araların da, burada gururla sergiledikleri tarih, kültür, insanlık ve de din bilgilerini de kullanarak konuyu tartışıp ortak bir karara varmak mümkün olduğunda yine Apsuwa tarzıyla, konuyla ilgili bir Eyhabi aracılığıyla taleplerini iletme sorumluluğunu es geçmişler.

Kendilerine yazık etmişler. Bu tarz çekinceler ve de endişeler bu tarz platformlara bu şekillerde taşınıldığın da provokatif bulunması son derece normal! Bu meselelerin konuşulma yeri burası değil, varsa eğer bir cemiyetin orada tartışır konuyu netleştirir ilgili yerlere, nedenleri ve de doğabilecek sorunlarla ilgili endişelerini iletirsin. Netice de en son alınan komisyon kararı bu şeklin sonucudur!

Bu arada olan yine Adapazarı-Düzce bölgesinde meşhur olan Çerkes mi-Abhaz mı meselesinin (tam da su anda ihtiyacımız olduğu gibi?) tartışılması oldu, genç kardeşler zamanın da bu toplumu çok zedelemiş olan gereksiz inatlaşmaların -çekişmelerin tarihine de arada bir göz atsa iyi olur.

Bu tarz girişimlerde, toplumda var olan bu tarz duyarlılıkları bundan böyle daha iyi hesaplar umarım. Çünkü "Cehennem'e giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir" iyi niyet çoğu zaman maalesef yeterli olamıyor. En azından anlaşamadığımız konular olabileceği konusunda anlaşabilelim.

Öğrenmek şu anlama gelir: Birdenbire tüm hayatınız boyunca bildiğiniz bir şeyi bambaşka bir açıdan görmeye başlamak.
D.Lessing

Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğunu düşünüyorum.

Ne dersiniz?
 
Apsılmanra
18.06.2006 10:25:15
Sayın Tremko,

Sen beni kendin gibi görseydin, çöreklenmeye karşı çıkardın. Bu işler güzel hayallerle ve göz boyamalarla olmuyor maalesef. "Öyle olsaydı sende şöyle yapsaydın" gibi lafazanlıklarla da olmuyor. Ne şirin sözler ama gerçek değil. Çünkü gerçekler tamamen farklı. Adige mezarlığı olsaydı oraya Abhaz bayrağını hangi akla hizmet için dikeyim ki, Adige bayrağını dikerim. Hıristiyan mezarlığına da neden müslüman mezar taşı dikeyim?

Böyle bir Adige mezarlığı varsa sen orayı Adige adı altında düzenle sonuna kadar destek olayım. Aynı şey Çeçenler için de geçerli.

Benim vardığım yer Kafkasya olmasa da yakını olacak inşallah. Ya sizin ki "GÜNEY RUSYA". Selametle gidiniz.

Sayın HAJKASIM bey,

Nasılda bastıra bastıra söylüyorsun "Çerkes değillermiş" diye. Dönüp dolaşıp geliyorsun, iftiralarını sıralıyorsun. Sonra pes ettim diyorsun. Dünkü yazında tarif etmişsin birisini ama o tarif ettiğin benim yakınımdan bile geçmiyor. İçki içmek mi:):). Sigarayı geçen sene bıraktım Allah'a şükür. Sen beni kendi insanlarınla karıştırdın, düğünlerde pınarın başında rakı sofrası kuranlardan değilim.

Attığın iftiralarla rahatlayıp mutlu oluyorsun. Ben seni teselli edeyim: PROVOKATÖRCÜYÜM, SABOTAJCIYIM, FİTNECİYİM rahatladın mı? Senin söylediğine göre "ayyaş" mışım. İşiniz "iftira atmak".  Lütfen kaliteyi arttıralım.

Senin deyiminle "yıllardır, zevkle izlediğin o tablo" koca bir yalanmış. Bunu tanımadığın birisinden duymak kadar berbat bir şey de olamaz. Ben de derneklerde, festivallerde vs ön sıralarda yer alanların bu kadar boş olduğunu, tanımadığım insanlardan öğrendim ya, seni daha iyi anlıyorum.

Sayın Hajkasım Erdoğan bey, O tabloyu izlemeye devam et, çayını da afiyetle yudumla. Selametle gidiniz.

Sayın Semra hanım,

"Akıl yaşta değil, baştadır." Siz demokrasi kurslarına devam ediniz. Aksi taktirde demokrasi diye "despotluğu" yutturacaksınız, millete.

Bilgilerinizi esirgemeyin, benden daha çok ihtiyacı olanlar var. Söyleyin ki, biraz feyz alsınlar, merak etmeyin siz beni bilgilendirin bende elinizi öpeceğim. İster duvara konuşun isterseniz kendi kendinize benim için bir sorun yok. Siz yeter ki bilgilerinizden mahrum etmeyin bizleri.

Saygılarımla.
 
Misafir
18.06.2006 10:34:30
Ben bir Türk'üm. Sizlere gıptayla bakan bir Türk'tüm. Fakat gördüm ki sizde bizim gibi olmuşsunuz. Düne kadar sizi örnek gösterirdim insanlara. Üzüm üzüme bakarak kararırmış. Haddime düşmediği için bu başlık ile alakalı bir şey yazamam. Bize ne kadar benzediğinize ait Fatih Altaylı'nın bugünkü makalesinden bir satır yolluyorum. Çok üzgünüm. Keşke bize benzemeseydiniz.

----------
Fatih Altaylı (Sabah 18.06.2006)

Adnan Polat geçtiğimiz günlerde katıldığı Galatasaray Divan Kurulu toplantısında "Florya'yı da satmayı planlıyoruz" deyince epey bir gürültü oldu.

"Satamazsın, sattırmayız" sesleri yükseldi. Bizim Galatasaraylılar böyledir zaten. "Ver desen" vermezler, "Satalım para bulalım" desen sattırmazlar.

Ada'yı kiraya verip kulübe üç kuruş kaynak yaratmak istersin "Ada elden gitti" diye kıyamet kopar. "Riva'yı satalım" dersin, varlığını bile unuttukları yer en önemli mal haline gelir.
 
Hajkasım Erdoğan
18.06.2006 11:47:11
Adigem, ben senin çok iyi bildiğin Babıgueyli'yim. Hajkasımlardanım, din değiştirdiğimizi ima etmişsin de, onun için seni merak ettim. Benim de senin köyünü çok iyi bildiğime kanaatin de olsun onun için sordum, kim olduğunu.

Dünya gerçekten çok küçük. İnşallah karşılaşırız. Temmuz'da Kayseri'de, şenliklerde festivalde, ben oradayım, neden karşılaşmayalım? Mahsuru yoksa, köyünü ve sülaleni yaz dedim. Yazmak, yazmamak sana kalmış.
 

devamı   >>>>